TN.cz
Prásk
Nova
Nova Plus
VOYO
autoTN.cz
Nova Sport
Nova Action
Krásná.cz
Doma.cz
Blog.cz
Přihlásit se
»
Registrovat se
»
Galerie.cz
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae
Galerie.cz
/
kudlacek2882
/
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae
Jméno:
Heslo:
Zapomenuté heslo
|
Zapamatovat
Varování: vypnutý javascript
Načítám obrázky
Hlavní složka
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
5
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
Boltcovitka ucho Jidášovo/Hirneola auricula judae Zde na Hlinecku docela hojná zajímavá houbička. Kolem řeky Chrudimky je spousta bezových remízek, kde se jim nejvíce daří. Mají od vody vlhko, spadlé větvě, leží v listnatém humusu, který větvím dodává vlhko. Též je tu spousta starých stavení. Kolem nich bývá spousta keřů černého bezu. Při vlhkém počasí, vydatných deští jsou kmeny, haluze obalené ušiskem. Já sám mám několik kmínků položených pod děravým okapem, kde se ušiskám sqvěle daří. viz fotografie. Je jedlé, ale bez chuti a vůně. Zkoušel jsem ho usmažit na másle a kmínu. Musím Vám povědět je to mňamka, ale POZOR na pečení. Můžete smažit celé plodnice, ale musí se propíchat vidličkou, nožem, čímkoli. Ušisko je jako by duté. Při smažení se mi nadulo a začalo rupat a běhat mi po kuchyňské lince. Jinak takto smažené, bych přirovnal jako nějaký chips.
DSC00222
DSC00231
DSC00236
DSC00243
DSC00245
IMG_0227
IMG_0229
IMG_0230
IMG_0233
IMG_0492
IMG_0494
IMG_0495
IMG_0496
IMG_0497
IMG_0500
IMG_1014
IMG_1034
IMG_3285
IMG_3292
IMG_3299
IMG_3334
IMG_3342
IMG_3367
IMG_3874
IMG_4066
IMG_4089
IMG_4091
IMG_4095
IMG_4096
IMG_6276
IMG_6277
IMG_6281
IMG_6447
IMG_6448
IMG_6452
IMG_6462
IMG_6467
IMG_6470
IMG_6473
IMG_6474
IMG_7878
Snímek 082
Snímek 083
Snímek 084
reklama
0
hlasů